Elmúltál már 18 éves?
Elmúltál már 18 éves?
Keresés szűkítése
Nem:
Életkor:
Ár: 0 Ft-tól - 999999 Ft-ig


Márkák
Főoldal » Kultúra » Élményajándékok

A bunker 2 fő 100 perc

Ár: 15 990 Ft
Termék leírás:

Az Élmény leírása
A Lőrinci fonó a második világháborúban stratégiai fontosságú üzem volt. Egyrészt az ismert tevékenysége miatt (katonai ruházat gyártása), másrészt meg egy szigorúan titkos projekt miatt: A textilipar számtalan vegyi anyagot és eljárást használ az alapanyag feldolgozásához, színezéséhez. Ezzel könnyen fedhető volt az akkori ismert vegyi támadó anyagok esetleges gyártása. Sőt, a fedett kutatócsoport egy máig ismeretlen harcigáz kifejlesztésén is munkálkodott, ismeretlen sikerrel. A későbbi hidegháborús időszakban is folytatódott a projekt, ami annyira titkos volt, hogy semmilyen ismert dokumentum nem áll rendelkezésre. Még az sem ismert, hogy az akkori vezetés melyik szervezete alá tartozott e csoport. Az eddig ismertetett infó egy „kiszervezett” tudóstól származik, aki az Ügynökségnek egy levelet juttatott el. E levélben arról is informál, hogy a csoport szigorú katonai felépítése élén egy sajátos elveket valló tiszt állt. Előfordulhat, hogy a történelmi változásokat figyelmen kívül hagyva tovább folytatta-folytatja vélt feladatát. Valószínűsíthető, hogy további hasonló csoportok maradtak fenn a környező országokban, egymás közötti kódolt rádiókapcsolattal. Az informátor szerint az üzem területén egy lezárt, óvóhelynek álcázott beton erődítménybe vették be magukat. Az objektum a vasút alatti alagúttal valamelyik távoli kertes házhoz kapcsolódik, így a mozgásuk sem megfigyelhető. Az ügynökök, azaz az Önök feladata, hogy meggyőződjenek a helyszínen a fentiek valódiságáról. Az informátor a bejutáshoz és felderítéshez szükséges tárgyakat is eljuttatott Önökhöz: Egy papír egy kóddal, kilincs, elemlámpa, kulcs, porcelán biztosíték, fogorvosi tükör, speciális fényképezőgép, lehallgató, mintavételező kémcső, rádiós dekódoló. Ezek, hogy mire jók, majd kiderül! Ezeket a szervezők elrejtették Önöknek a vasúti szerelvény mellett. Az infó szerint a küldetés napján egy tervezett kiürítési gyakorlatot hajtanak végre az alagúton keresztül, így 100 percre személyzet nélkül marad az objektum. Illetve majdnem! Egy járőr szolgálatban lesz. Fontos, hogy ne találkozzanak vele, mert az riadót eredményezne. Azért a távoli jelenléte időszakosan hallható. Fontos továbbá az is, hogy a lehető legkisebb felfordulást hagyjanak maguk után egy helységből távozva, mert az is leleplező lehet (a járőr útvonala ismeretlen). Az ajtók csukása is ezért kötelező, és ezért tilos bármilyen tárgyat átvinni a következő helységbe!

Időpont egyeztetés
A program időpontjának egyeztetése az élmény szolgáltató partnerével történik. A partner elérhetőségét a megvásárolt voucher tartalmazza. Érdemes a szolgáltatóval a felhasználás előtt legalább egy hónappal időpontot egyeztetni.

Fontos információk
A küldetés célja: A tiszti szoba páncélszekrényében lévő dokumentum lefényképezése; az orvosi helységben, egy lezárt kazettában, a lombikban lévő folyadékból mintát venni; a rádiós hírközlő teremben lévő rádióra a dekódoló elhelyezése és a telefonközpontra egy lehallgató felszerelése.

Az Élmény időtartama
A játék időtartama 100 perc.

Létszám
A voucher 2 fő játékát biztosítja.

Javasolt öltözet
Az épületben 10-12 °C körüli a hőmérséklet állandóan, ami azt jelenti, hogy egy téli napon még öröm is betérni, mert melegebb van bent, mint kint, de a tavaszi, vagy nyári időszakban, amikor már a hőmérséklet odakint megemelkedik, akkor szükséges meleg ruháról gondoskodni, mert bent könnyen meg lehet fázni, ha a melegről beérkezik valaki. A játéktéren hegyes tárgyak is lehetnek, melyek esetlegesen a ruhákat megsérthetik, így mindenkit arra kérnek, hogy ezeket az információkat figyelemben tartva válassza meg a ruházatát. Az épületben nem kell mászni, kúszni, de előfordulhat, hogy az épület régies mivoltából adódóan karcolhat, szúrhatnak berendezési tárgyak. Ezeket természetesen figyelik, és javítják folyamatosan, de inkább egy nem féltett ruhadarabot vegyen mindenki magára.

Időjárási körülmények
Az időjárás nem befolyásolja a programot.

Egyéb információk
A bunker egy B.G.S. (bomba-, gáz- és szilánkbiztos) típusú föld feletti óvóhely, ami 1951-ben épült. A fenti típus egyik kritériuma, hogy egy 500kg töltetű rombolóbomba „full kontakt” becsapódását kell kibírnia. Ehhez 270cm-es falak, födém, és aljzat szükséges, tehát a kocka mind a hat lapja ilyen vastag. Mérnöki legenda szerint, ha felborulna, sem törne össze. 10000m³ betonból és 2000t vasból építették a 452m² alapterületű, négyszintes objektumot, mely saját áram- és vízellátással, és szűrő-légtisztító rendszerrel rendelkezik. Szintenként 222 m2 hasznos térrel rendelkezik, így a teljes tér 888 m2. Érdekesség, hogy a falazat több helyet foglal el az épület alapterületéből, mint maga a hasznos tér. Az épület rövid idejű befogadóképessége (néhány órás bombázás) 1200 fő.

A bunker érzés
A játék a számtalan kijutós játéktól nagymértékben eltér, ezért a szervezők nem is nagyon nevezik magunkat így. Az „interaktív kiállítás feladatokkal” elnevezés jobban passzol a játékhoz. A bunker nagyon meghatározza az egész élmény hangulatát. Itt nincs egy, kettő, vagy háromhelységes pálya. Itt csak 10 helységből álló pálya van! A pálya összterülete 260 m², a hidegháborús korszak berendezéseivel.

Ajandek.hu, v.4.2.0 © Epicenter Market Limited © ajandek.hu minden jog fenntartva.
Belépés/Regisztráció
×